Isnin, 5 Oktober 2015

When you grown-up chapter1


Assalamualaikum,

      Semakin kita kenal dunia, semakin kita kenal rasa sakit. Bukan sakit je, tapi kecewa, frust, tension, down dan banyak lagi. Dulu dulu fikiran masih tak masak lagi, kau buatlah apa yang kau suka, orang tak hairan lah tapi bila dah besar, kau kene jaga tingkahlaku kau. Sikit je salah kau, kau kene tengking, marah dan ada je orang tak puas hati dengan kau. Dunia ni tak kejam dik, manusia je yang buat dunia ni kejam. Manusia lah yang selalu buat masalah, ada je yang tak kene di mata mereka.

    Dulu-dulu tak hairanlah kau banyak kawan, gaduh sikit cakap "takmau kawan.." pastu tak smpai sehari dua dah baik sebab wktu tu kau mesti kene cuci otak dengan perkataan ini "takmau kwn sudah, tuhan marah dosaa.." hahaha. Funny di situ, bebudakkan right? . Tapi bila kau dah besar, ada je yang tengok kau semacam pastu takmau rapat dengan kau hahaha kawan kau makin lama, makin sikit. Aku pun taktahu kenapa tapi hm rasa sepi je wktu tu, kau kene pndai jaga diri. Jangan lah pilih kawan yang bawa ke jahanam, sekarang ni ramai kawan yang jahanam. Fikir pasal LIFE kau, masa depan kau di tangan kau.

   Hm kalau dulu kau ada BEST FRIEND FOR FEVER, besar nanti mesti kau susah nak cari penganti dia kan, nak2 yang 2 tahun lebih berkawan , satu kepala pulak pastu selalu berkepit 24 jam, gelak sesama dan sedih sama-sama. hm bila kau kene berpisah dengan dia kerana nak sambung pengajian, mesti sedih sangat waktu tu. Tengok-tengok kau lost contact dengan dia, dia dengan hal dia dan kau dengan hal kau. Bila nak jumpa balik, kau rasa AWKWARD kan huhuhu . Deep di situ.

 

0 orang komen, klik sini for komen :):

Catat Ulasan

Name:
Email Address:

Form provided by Freedback.
 

Pink Transparent Star